Mailim Spama Nasıl Düşmez?

İNTERNET - Mayıs 27, 2024

Eğer toplu mail hizmetiniz yok ise saatte 10 mailden fazla ve aynı maili 3 kişiden fazla ekleme yaparak atarsanız spama düşebilir.

Bir e-posta’nın kara listeye düşmesine neden olabilecek kelimeler ve ifadeler genellikle spam olarak algılanan veya kötü amaçlı içerikleri çağrıştıran ifadelerdir. Bu tür kelimeler genellikle spam filtreleri tarafından işaretlenir. İşte kara listeye düşme ihtimalini artırabilecek bazı kelimeler ve ifadeler:

Finansal ve Ticari Terimler
Kredi
Ücretsiz
Para kazan
Gelir
Kâr
Yatırım
Ucuz
%100 garanti
En iyi fiyat
Sınırlı süre
Teklif
Hemen satın al
Bedava
Aciliyet ve Baskı İfadeleri
Acil
Hemen şimdi
Çabuk
Sınırlı süre
Kaçırmayın
Son şans

Kimlik ve Güvenlik Terimleri
Gizli
Güvenli
Kişisel bilgiler
Parola
Onayla
Genel Spam İfadeleri
İçin tıklayın
Para iade garantisi
Büyük fırsat
Hemen üye ol
Ücretsiz deneme
Büyülü
%100 ücretsiz
Diğer Şüpheli Kelimeler ve İfadeler
Kazanç
Kolay
Yalnızca bugün
Kazanın
Sürpriz

Spam filtreleri sadece bu tür kelimelere bakmaz, aynı zamanda gönderici bilgileri, e-posta başlıkları, bağlantılar, ekler, ve e-posta yapısı gibi birçok faktörü de göz önünde bulundurur. E-postalarınızın spam filtrelerine takılmasını önlemek için aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

  • Dürüst ve doğru içerik kullanın.
  • Kötü amaçlı veya yanıltıcı ifadelerden kaçının.
  • Profesyonel ve düzgün bir dil kullanın.
  • Alıcılarınızın e-posta listenize bilinçli olarak abone olduğundan emin olun.
  • Spam tetikleyici kelimelerden kaçının ve içeriği mümkün olduğunca doğal yazın.
  • Bu şekilde, e-postalarınızın spam filtrelerinden geçme olasılığını artırabilirsiniz.

Konu Başlığı ve Mail Şablonu

Mail konu başlığını ( subject ) 40 karakterden fazla olmamasını tavsiye ederiz, mailin okunurluğunu önemli oranda artırır. Belirsiz veya şüpheli başlıklardan kaçınarak,  en temel vurgulamak istediğiniz metni yazıp, asıl ayrıntıyı mail içeriğine saklayın.
Mail içeriği hazırlarken sadece görsel veya sadece metin içerikler oluşturmayın. Kampanyanız ile ilgili görseller kullanmalısınız, ancak bu görseller kesinlikle 150 – 250 kb’dan daha fazla dosya büyüklüğüne sahip olmamalıdır. Ekleyeceğiniz görseller ile birlikte minumum 2 – 3 paragraf metin de ekleyin. Eklediğiniz metinlerde bold veya italik yazı tiplerini kullanmayın. Font değerleri olarak da genel kabul görmüş fontları kullanın. Metni asla tamamen BÜYÜK HARF olarak yazmayın ve $ , € gibi özel karakterler kullanmayın.
Mail tasarımınız 700 px genişliğini geçmemelidir. 18 Punto’dan büyük ve renkli yazılar kullanılmamalıdır.

Diğer Olabilecek Ek Hatalar:

Blacklist: İlk ve en önemli sorun olarak, domaininiz Blacklist ‘te olabilir. Blacklist, SPAM olarak işaretlenmiş/raporlanmış domainlerin yer aldığı, gerçek zamanlı listedir. Bu listeleri, email sağlayıcıları kullanıcılarının SPAM olarak gönderilen mailler almalarını engellemek için kullanılırlar.

Domain Güvenilirliği + (Email Warm Up):IP Güvenilirliği ve Domain Güvenilirliği iki farklı kavram olsa dahi, birbirini çok önemli derecede etkilerler fakat IP Güvenilirliğini bir şekilde düzeltebilme ihtimaliniz olsa dahi, eğer Domain Güvenilirliğiniz sarsılmışsa, bundan geri dönüşünüz çok daha zordur.

Geçerli olmayan ve İyi Hedeflenmemiş Mail Adresleri: Buraya kadar attığımız mailler ile, kullanıcıların verdiği etkileşimlerin SPAM’a düşmemek için ne kadar önemli olduğunu gördük. Özen gösterilmeden, izin alınmadan, rastgele oluşturulan listeler, sizin hem şimdi gönderdiğiniz emaillerin, hem de ileride göndereceğiniz emaillerin SPAM klasörüne düşmesine neden olur.Lütfen mail listeleri satın almayın, kendi mail listenizi, kendiniz, doğru kişilerin doğru mail adreslerini bularak oluşturun.

SPF, DKIM, ve DMARC Kaydı: Her mail attığımızda, bir sorumluluk almış oluyoruz. Bu sorumluluk alan kişileri (mail atan kimse) ise, SPF kaydı ile kişinin eposta gönderme yetkisi olup olmadığını, DKIM ile ise, gönderenin dijital bir imzasını, mailinin başına ekleyerek kontrol ediyoruz.

SPF, DKIM, ve DMARC en önemli mail doğrulama uygulamalarıdır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x