WooCommerce, Opencart ve PrestaShop E-Ticaret Platformlarının Karşılaştırması

BLOG - Temmuz 17, 2023

Bir çevrimiçi mağaza açmayı mı düşünüyorsunuz? En başından doğru e-ticaret platformunu seçmek, işletmenizin müşterileriniz ve çalışanlarınızla etkileşime girme yollarını kolaylaştırmaya yardımcı olabilir. Bu nedenle vermeniz gereken büyük bir karar var! Bu yazımızda sizler için, önde gelen 3 e-ticaret platformunu karşılaştırdık. WooCommerce, Opencart ve PrestaShop arasındaki farkı öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.  

Opencart Nedir?

OpenCart’ın hikayesi 2008 yılında bir e-ticaret açık kaynak platformu olarak piyasaya sunulduğu zaman başladı. On yıldan uzun bir süredir, yeni başlayanlar, küçük işletmeler, orta ölçekli mağazalar ve büyük işletmeler gibi her türlü çevrimiçi işletme için mağaza yönetimini basitleştirmeye çalışmaktadır. OpenCart , işini internet ortamına taşımak ve e-ticaret sitesi kurmak isteyen kullanıcılar için geliştirilmiş PHP tabanlı, açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir e-ticaret sistemi olmaya başlamıştır. Sadece e-ticaret sitesi amacıyla yaratılan Opencart içerik yönetim sistemi ile kendi e-ticaret sitenizi çok kolay ve hızlı bir şekilde kurabilir ve kargo takibi, ödeme yöntemleri gibi işlemleri çok basit bir şekilde entegre edebilirsiniz.

Woocommerce Nedir?

WooThemes tarafından yapılan ve Automattic tarafından geliştirilen özgür ve açık kaynak kodlu bir eklentidir. Özgür ve açık kaynak olan yapılar, topluluklar tarafından desteklenir. Woocommerce’de büyük bir uluslararası topluluğa sahiptir. Bu yüzden herhangi bir sorun yaşadığınızda size destek verebilecek binlerce kişi vardır.

Woocommerce tamamen ücretsiz bir eklentidir. Bununla beraber  WordPress üzerinde çalışan binlerce ücretli veya ücretsiz eklentiyi kullanabilir, sitenizi özelleştirebilirsiniz. Müşterilerinizin hangi ürünlere ilgi duyduğunu Woocommerce ile Google Analytics, Yandex Metrica vb. eklentileri kullanarak, web sitenizi detaylı bir şekilde analiz edebilirsiniz. kurulumu için kod bilmenize gerek yoktur. Sadece belirli adımları takip ederek, kolayca kurulumu tamamlayabilirsiniz.

Ayrıca mağaza sahiplerine esneklik sunar. İster küçük bir işletme, ister daha karmaşık ihtiyaçları olan daha büyük bir şirket olun, mağazanız için seçtiğiniz uzantılar benzersiz ihtiyaçlarınıza göre uyarlanabilir. Woocommerce ‘nin  avantajları ise maliyeti ,tema çeşitliliği , analitik yapısı , kurulum kolaylığı ve Woocommerce Topluluğu ‘dur. İşletmeniz için en iyi e-ticaret platformunu arayan çevrimiçi bir satıcıysanız OpenCart ve Woocommerce ‘i gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Woocommerce, web sitenizi WordPress siteniz üzerine Woocommerce eklentisini kurduğunuzda sitenizi online bir mağaza haline dönüştürüp, fiziksel, dijital veya her çeşit ürünü satabilirsiniz. Ancak ürünleri ve kategorileri yönetmekten ve siparişleri işlemekten daha ileri becerilere ihtiyacınız olacaksa, bunun için benzer bir uzantı bulmanız gerekecektir. Bu konuda ise en iyi yardımcınız PrestaShop olacaktır.  

 

PrestaShop Nedir?

2005 yılında yayınlanan bir Fransız e-ticaret platformudur. Açık kaynak kodlu ve ücretsizdir, PHP programlama dilinde yazılmıştır ve Smarty Template Engine üzerinde çalışır.

En İyi PrestaShop Temaları Linx, Unix ve Windows İşletim Sistemleri ile uyumludur. Şu anda, dünya çapında PrestaShop’ta çalışan çevrimiçi mağaza sayısı 270.000’dir. Küçük işletmeler için ve büyük ölçekli e-ticaret işletmeleri arasında başarıyla değiştirilebilir ve iyileştirebilir. Yazılım bilgisi çok fazla olmasa da PrestaShop sistemini yönetebilirsiniz. İnternet ile aranız iyiyse ve araştırmayı seviyorsanız,  bir yazılımcıya ihtiyaç duymadan kısa bir süre içerisinde kendi profesyonel görünümlü e-ticaret sitenizi yönetebilir hale gelebilirsiniz.

OpenCart 40 tan fazla dile sahipken PrestaShop, yönetici paneli 75 dil eklemenizi sağlar. Bu kadar çok sayıda mevcut dil, farklı dillerde birden fazla mağaza işletmeye karar vermeniz durumunda harika avantajlar sağlar.

 

Avantaj ve Dezavantajlar

OpenCart , tüccarın stoktaki öğeleri yönetici panelinden takip etmesine olanak tanıyan birincil envanter yönetimi özelliklerine sahiptir. PrestaShop, ürün değişikliği ve stok yönetimi, ile hiç bu kadar rahat olmamıştı.

Platform, UPC veya EAN13 barkod sembolojisini gerçekleştirerek izleme sürecini tek tip ve hızlı bir şekilde pazarlar.  Ayrıca, tüm envanter yönetimi verileri bilgisayarınıza CSV formatında aktarılabilir.  

Woocommerce Dezavantajları ise;

Performans: Woocommerce, çok sayıda ürün ve müşteriye sahip e-ticaret siteleri için performans sorunlarına neden olabilir.

Teknik Bilgi Gerektirir: Woocommerce kurulumu ve yapılandırması, teknik bilgi gerektirir ve bu, teknik olmayan kullanıcılar için zorluk oluşturabilir.

Yavaş Yükleme Hızı: Eklentiler ve temaların fazla kullanılması, Woocommerce sitelerinin yavaş yükleme hızına neden olabilir.

Ekstra Maliyetler: Woocommerce’in özelleştirilmesi ve özelleştirilmiş eklentilerin kullanılması, ekstra maliyetler oluşturabilir. Bu blogumuzda çevrimiçi mağazanızı en yüksek kalitede müşterilerinize sunacak , kolay kurulum ile aklınızı karıştırmayacak acaba hangi ürünlerim daha ön planda olur sorusundan kurtarmış olduk bir dahaki bloğumuzda görüşmek üzere …      

 

Kaynakça

https://www.hosting.com.tr/bilgi-bankasi/prestashop

https://tiaet.com/acik-kaynak

 

İLGİLİ HABER

Video Oyunları Çocukların Zekasını Geliştirebilir mi?
İncele
https://www.multiyazilim.com
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x