Yedekleme Hizmetleri

ANASAYFA – HİZMETLERİMİZ

Zamanla alınan hizmetin içerisinde kullanıcı verilerinin oluşması ile birlikte doğan yedekleme, hazırlıklı olma ihtiyacına yönelik sunduğumuz yedekleme hizmetlerimiz; müşterilerimizin veri güvenliğini en üst düzeye çıkartmak konusunda önemli hususlardan biridir. Her zaman tüm kötü senaryolara hazır olmak en güvenli yoldur ve biz bu yolu güvenilir adımlarla ilerlemek için hizmetlerimizi sürekli geliştiriyoruz.

Multimedia Bilgisayar olarak verdiğimiz tüm hizmetlerin yanında, işlem öncesi-sonrası, günlük, haftalık, aylık yedekleme hizmetleri de sunmaktayız. Birden fazla platformda barındırılan yedekler, şifreleme yazılımlarımız ile sadece bizim çalıştırabileceğimiz şekilde saklanır ve farklı platformlarda bulunduğu için kötü senaryolarda bize birden fazla alternatif sunar.

 

Yedeklemenin Önemi

Verilerimizi yedeklemek, olası donanımsal sorunlarda bizlere alternatifler sunar. Bir sunucunun disklerinde sorun yaşandığında ulaşılamayan katmanlardaki veriler kaybolur. Ya da zararlı bir yazılım sunucunuzu ele geçirdiğinde, dosyalarınızı şifreleyebilir, silebilir. Geri getirilemez hale gelen verileriniz, eğer bir yedeğiniz var ise sizi hiç bir zaman bırakmamış olacaktır. Kaliteli bir hizmet alıyorsanız, bir tıklama ile bir kaç gün, hatta bir kaç saat öncesine rahatlıkla dönebilir ve kaldığınız yerden en az kayıp ile devam edebilirsiniz.

 

Fiziksel Yedekleme

Fiziksel yedekleme, genellikle teknik servis departmanımızın servise gelen cihazları yedekleme şeklidir. Ancak, verdiğimiz yazılım hizmetlerimizde de fiziki olarak belirlediğimiz disklere yedek aldığımız çözümlerimiz de mevcuttur. Kötü senaryoların yaşandığı durumların çözüm süreçlerinde ekstra bir alternatif daha sunabilmek adına uyguladığımız bu yedekleme hizmeti, üçüncü kişilerin erişemeyeceği konumlarda tutulan yedekleri kapsar. Müşteri veri gizliliğimiz ön plandadır. Müşterilerimize bu güveni vermek için çeşitli çalışmalarımız da mevcuttur.

Bulut Yedekleme

Her an gelişen teknoloji sayesinde, hizmet veren sektöre ve hizmet alan müşteriye ekstra seçeneklerin sunulması an meselesi. Bulut yedekleme sistemleri de, son zamanlarda sıkça söz edilen ve bilişim sektörü içerisindeki firmaların hemen hemen çoğunluğunun bulut barındırma hizmetlerine geçmesi nedeniyle gündemdedir. Sağladığı kolaylıklar, sunduğu güvenlik ve uzun ömürlü barındırma yeteneği sayesinde bulut yedekleme sistemleri çok tercih edilen yedekleme sistemleri arasındadır.

Yazılım hizmetlerimizin yanında bir hizmet olarak sunduğumuz bulut yedekleme hizmetimiz kapsamında, otomasyon veya diğer yazılımlarımızın çalıştığı sunuculara kurduğumuz bir modül sayesinde otomatik olarak belirli güvenilir firmalardan ya da kendi bulut ağımız üzerinden oluşturduğumuz hesaplara yedekleme yapılır. Bulut barındırmanın yapısı gereği, belli bir fiziki disk üzerinde bulunmayan yedek dosyalarımız, sağlıklı bir şekilde donanımsal sorunlardan olabildiğince az etkilenerek en fazla uptime oranına sahip ulaşım sağlar.

 

Veri güvenliği konusunda; gelen maillerden, flash belleklerden veya herhangi bir diskten sisteme bulaşabilecek zararlı yazılımlar ve bu zararlı yazılımları kullanan kişiler ve amaçları konusunda, müşterilerimize sürekli olarak güncel örnekler ile bilgilendirme yaparız. Bu da, müşterimizin veri güvenliğini daha çok önemsemesi ve bu konuya daha çok özen göstermesi için tetikleyicidir.